Одеський регіон один із лідерів за кількістю ввезених електрокарів: деталі

Найпопулярнішими марками електроавтомобілів є Volkswagen

Протягом 2023 рокі до Україні ввезли рекордні  37 953 електрокарів. Це у 4 рази більше, ніж у 2021 році, коли було імпортовано 8 996 електроавто. Про це повідомили на платформі Опендатабот.

Там зазначили, що Одеський регіон посів третє місце серед інших облатей України за кількістю зареєстрованих електромобілів у минулому році. 

Найбільше імпортованих електромобілів було зареєстровано:

- Львівщина — 5 133

- Київ — 4 913

- Одеська область — 3 412 електрокари.

"Найпопулярнішими марками електроавтомобілів є Volkswagen, Tesla та Nissan. А Львівщина є лідером за кількістю реєстрацій таких автомобілів", — йдеться у повідомленні

Крім того, ффахівці повідомили, що найзатребуванішою моделлю електромобіля вже 4 роки поспіль залишається Nissan Leaf. Понад 5 тисяч таких авто ввезли в Україну торік.

Раніше “Коментарі” писали, що одеський регіон увійшов до ТОП-3 областей України, де витратили найбільше бюджетних коштів на придбання автомобілей. Про це повідомили в Nikcenter. Загалом торік за бюджетні кошти в регіонах України придбали близько 3,5 тисяч легкових автомобілів на понад 3,6 мільярдів гривень.

Нагадаємо, що одеська поліція розкрила випадок шахрайства з іномаркою, в результаті якого двоє громадян постраждали, а збитки становлять понад 20 тисяч доларів США. Киянину, якого підозрюють у цьому злочині, вже повідомили про підозру, і йому загрожує позбавлення волі. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися