Оплата проїзду через смартфон: електротранспорт Одеси отримав нову функцію

На входах в тролейбусах і трамваях для цього розміщені спеціальні валідатори

Діджіталізація дісталася і до одеського електротранспорту. Як повідомляють "Коментарі Одеса", посилаючись на інформацію "Думської", відтепер у міських тролейбусах і трамваях можна розплатитися за проїзд онлайн. Для цього знадобиться завантажити спеціальний додаток на телефон.

Безготівковий розрахунок, сподіваються в мерії, полегшить можливість швидше оплачувати проїзд і не створювати зайвих проблем при пересуванні електротранспортом Одеси.

Додаток, із допомогою якого вдасться провести фінансову операцію, називається Transpod. Зручність такого способу, перш за все, виявляється в тому, що можна проїзд можна оплатити заздалегідь — з дому, на зупинці або вже безпосередньо під час шляху. При цьому пасажир вибирає необхідний йому маршрут тролейбуса чи трамвая (початкову та кінцеву точку), а потім оплачує проїзд.

Для того, щоб засвідчити оплату, доведеться прикласти смартфон до спеціального датчика, який встановлений на вході в електротранспорт. Якщо операція пройшла успішно, датчик засвітиться зеленим, після чого прозвучить звуковий сигнал, який бажає щасливої дороги пасажиру. У разі, якщо оплата не пройшла, датчик стане червоним.

Цікаво, що контролювати оплату онлайн також зможуть кондуктори — у тих трамваях і тролейбусах, де вони працюють. Для цього у працівників транспорту будуть спеціальні мобільні пристрої, котрі зчитують інформацію зі смартфона.

Вперше про запуск подібної системи оплати в Одесі заговорили ще восени 2020 року. Наразі всі платежі проходять через систему EasyPay. Також обіцяють, що незабаром до цієї ініціативи приєднається і "ПриватБанк", який буде використовувати систему "Приват24" і QR-коди.

Нагадаємо, раніше "Коментарі Одеса" повідомляли, як і коли зміниться вартість проїзду в одеському електротранспорті.

Також на порталі ви можете дізнатися, як в Одесі просувається робота над створенням швидкісної трамвайної лінії "Північ — Південь".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися