Стало відомо, скільки вчителів не вистачає в школах Одеси

Випускників педагогічних ВНЗ заохочують працювати за професією

У межах онлайн-зустрічі майбутніх випускників Державного закладу "Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К.Д. Ушинського", яку організував Департамент освіти та науки Одеської міської ради, були представлені можливості для тих, хто обрав педагогіку своєю професійною стежкою. В одеській міській раді повідомили скільки наразі відкрито вакансій для вчителів. 

Зустріч, яку відвідали 94 учасники, включала представників Департаменту освіти та науки, а також викладачів та студентів університету. Директорка Департаменту, Олена Буйневич, розкрила перед молодими спеціалістами широкий спектр вакансій у навчальних закладах міста.

В закладах освіти міста працюють понад 15 тис. працівників, з них 8 804 – педагоги. 99 освітян мобілізовані до лав ЗСУ. На посади педагогічних працівників у школи й дитсадки Одеси працевлаштовані 303 переселенці. Наразі заклади освіти міста пропонують 465 вакансій педагогічних працівників, – повідомила Олена Буйневич.

Висвітлено, що наразі особливо високий попит мають вчителі деяких предметів, і студенти були запрошені звертатися безпосередньо до керівників закладів освіти для подальшого розвитку своєї кар'єри.

Олена Буйневич додала, що крім стабільної заробітної плати, молоді вчителі можуть розраховувати на різноманітні бонуси, такі як муніципальні доплати та премії. Вакансії та інші подробиці можна знайти на вебсайті Департаменту освіти та науки Одеської міської ради.

Нагадаємо, в Одесі наразі існує значна кількість вакансій для педагогічних працівників. З метою заохочення випускників педагогічних ВНЗ працювати за професією, в місті вводять спеціальні премії. Міська влада прийняла рішення підтримати особливо молодих вчителів, які вирушили в шкільну працю відразу після отримання свого диплома. З цією метою в Одесі впроваджено муніципальну щомісячну премію у розмірі 3000 гривень для молодих педагогів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися