В Одесі інклюзивний центр отримав понад 2 тонн безглютенової продукції для дітей

Правильне харчування покращує стан здоров’я дітей з розладом аутистичного спектра

Одеський інклюзивно-ресурсний центр №1(ІРЦ) отримав понад 2 тонн безглютенової продукції отримав від фонду Medizinhilfe Karpato-Ukraine. Про це повідомили в Одеській міській раді. 

Батьки дітей з особливими освітніми потребами зможуть отримати цю гуманітарну допомогу (макарони, рисову муку, вівсянку, рис та інше) в одному з міських інклюзивнихх центрів,  де дитина стоїть на обліку. 

Як зазначила директорка ІРЦ Вікторія Пастерначенко, центр звернувся з листом-проханням до пані Мартіни Шойфлер та фонду, який вона очолює, допомогти з продуктами харчування на безглютеновій основі для підопічних інклюзивних центрів Одеси.

“Правильне харчування покращує стан здоров’я дітей з розладом аутистичного спектра. Ми відмічаємо, що перехід на безглютенову та безлактозну дієти в комплексі з  програмами біомедичного лікування дітей з аутизмом та  методиками по корекції їх поведінки дають позитивні зміни у дітей з РАС”, - наголосила директорка Центру.

“Коментарі” писали, що у межах онлайн-зустрічі майбутніх випускників Державного закладу "Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К.Д. Ушинського", яку організував Департамент освіти та науки Одеської міської ради, були представлені можливості для тих, хто обрав педагогіку своєю професійною стежкою. В одеській міській раді повідомили скільки наразі відкрито вакансій для вчителів. 

Нагадаємо, в Одесі наразі існує значна кількість вакансій для педагогічних працівників. З метою заохочення випускників педагогічних ВНЗ працювати за професією, в місті вводять спеціальні премії. Міська влада прийняла рішення підтримати особливо молодих вчителів, які вирушили в шкільну працю відразу після отримання свого диплома. З цією метою в Одесі впроваджено муніципальну щомісячну премію у розмірі 3000 гривень для молодих педагогів.

Джерело: https://omr.gov.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися