Нове меню для дітей: 120 кухарів Одещини розпочали сьогодні навчання

Такі тренінги дозволять покращити умови організації збалансованого харчування у школах

На Одещині на базі Кулінарного хабу Одеського центру професійної освіти стартували демонстраційні курси з підвищення кваліфікації шкільних кухарів. Протягом трьох днів 120 працівників харчоблоків з різних громад навчатимуть працювати з сучасним обладнанням та готувати страви з оновленого меню. Навчання міститиме теоретичні основи поєднані з практичною частиною. Про це повідомили в Одеській ОВА.

До проєкту також залучили експертів з Держпродспоживслужби в Одеській області.

До 2027 року всі кухарі закладів освіти пройдуть відповідне навчання в рамках реформування системи шкільного харчування під егідою Першої леді Олени Зеленської.

Такі тренінги дозволять покращити умови організації збалансованого харчування у школах, а також змінити сам підхід до сервірування столів, культури харчування в цілому.

Проєкт реалізується за підтримки Міністерства освіти і науки України, спільно з ГО "Культ Фуд" та ГО "Національна асоціація громадського харчування".

Нагадаємо, що “Коментарі” писали, що під керівництвом Першої леді Олени Зеленської в Одеській області успішно реалізується широка реформа шкільного харчування. Вона отримала підтримку від міжнародних партнерів навіть у складних умовах повномасштабної війни. Про це повідомляє Одеська обласна державна адміністрація. 

Зазначимо, в Одесі продовжуються перевірки в закладах дошкільної освіти з питань організації харчування дітей. Загалом перевірили 115 дошкільних закладів на адміністративних територіях області. Спеціалісти встановили, що в закладах дошкільної освіти організовано харчування дітей згідно з перспективними меню та з урахуванням потреб окремих категорій дітей. Крім того, фахівці наголосили, що значна увага під час інспекції приділялась санітарно-технічному стану приміщень харчоблоків. Всі заклади дошкільної освіти забезпечені холодильним та технологічним устаткуванням.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися