З-під крана не пити: в п'яти населених пунктах Одещини вода не придатна для пиття

У деяких містах вода не відповідає санітарно-мікробіологічними показниками

Жителям Одеської області слід запастися фільтрами для води — одразу в п'яти населених пунктах проточна вода з-під крана не годиться для вживання в їжу. Як повідомляють "Коментарі Одеса", посилаючись на видання "Думська", проби води не пройшли аналіз на санітарні норми.

Відзначимо, що перевірка проводилася представниками обласного центру контролю і профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України.

Так, у Вилковому, Саврані і Роздільній вода не відповідає нормам згідно санітарно-мікробіологічними показниками. У ще двох населених пунктах — Болграді і Татарбунарах — проби не пройшли перевірку на санітарно-хімічні норми.

Таким чином в цих містах не варто вживати сиру воду з-під крана — щоб не отримати проблем зі здоров'ям.

Про те, що в Одеській області є населені пункти з подібними проблемами щодо води, вже повідомлені відповідні органи Держпродспоживслужби, об'єкти питного водопостачання і представники органів місцевої влади.

Варто відзначити, що всього в регіоні провели близько 155 аналізів води. 95 із знятих проб перевіряли на кількість мікроорганізмів, інші 60 - на відповідність санітарно-хімічним нормам.

Нагадаємо, раніше "Коментарі Одеса" повідомляли, на яких пляжах в Одеській області краще поки не купатися, тому що аналізи води далекі від норми. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, що одеситам слід бути гранично уважними під час покупок молочної продукції. Згідно з інформацією Держпродспоживслужби в Одеській області, на міських прилавках очікується поява небезпечного для здоров'я йогурту. Товар експортували в Україну з сонячної Італії. Повідомляється, що місцем доставки є ТОВ "Дистриб'юторська-логістична компанія "Пілот". Детальніше читайте в нашій публікації.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Петр

14 листопада 2021, 16:23

Читаю все это и понимаю, что вопрос какую воду я пью- каждый решает самостоятельно. Хочу порекомендовать воду ТМ Артемовская. Вкус воды — понятие весьма субъективное, а вот о качестве говорит тот факт, что мы за 2 года ни разу не чистили чайник от накипи. В работе службы доставки ни разу не было никаких накладок, наш заказ не теряли, не опаздывали к нам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися