Спортсмен з Одеси завоював 1 місце на міжнародному турнірі “Euro Meet 2024”

Одеський спортсмен став переможцем великого міжнародного турніру

Одесит Олексій Грабаров став переможцем великого міжнародного турніру “Euro Meet 2024” з плавання, який відбувся в Люксембурзі. Про це повідомили в НОК України в Одеській області.

18-річний одеський плавець Олексій Грабаров став переможцем на дистанції 400 комплексом, а на дистанції вдвічі коротше фінішував 7-м (2.05,12). Це був перший старт Олексія на цьому представницькому турнірі.

Вирішальним у фінальному запливі на переможній дистанції став третій етап (брасом), після якого його перевага одесита над Джан-Лукою Хартманном зі Швейцарії сягнула 2,14 секунди, тоді як після 1-го етапу (батерфляєм) Олексій йшов 4-м, відстаючи від швейцарця на 1,07 секунди. 

На заключному етапі супернику вдалося лише трохи скоротити відставання: 4.23,21 проти 4.24,39. Олексію не вистачило 0,28 секунди, щоб покращити свій особистий рекорд, котрий він встановив на юніорському чемпіонаті Європи (в липні 2023-го), який приніс йому срібло в цьому виді програми. 

Крім того, бронзову медаль на 400 м комплексом завоював на "Euro Meet 2024" ще один український плавець – Антон Денисенко (4.26,22).

Нагадаємо, що спортсменка з Одеси Крістіна Остапенко виборола дві золоті медалі на міжнародному турнірі H&N-Cup 2024 з кульової стрільби, що відбувся у Мюнхені. Про це повідомили у відділенні НОК в Одеській області.  Так, 18-річна Крістіна Остапенко стала переможницею у змішаній категорії, разом із срібним призером Олімпійським ігор Сергієм Кулішом із Черкас. Це перші нагороди для одеської стрілкині на змагання такого рівня.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися