В Одесі затримали служителя храму, який допомагав чоловікам перетинати кордон: схема

Чоловік організував схему виїзду за кордон для "просвітницької діяльності"

В Одесі колишній служитель одного з храмів Української православної церкви організував схему незаконного перетину кордону громадянами України призовного віку. Про це повідомили в Одеській обласній прокуратурі. 

Так, правоохоронці встановили, що диякон за грошову винагороду робив підроблені листи від єпархії. Документ дозволяв ухилянтам тимчасово виїжджати за межі України. Військовозобов’язані нібито мали церковний сан для участі в культурно-духовних подіях у Німеччині. 

Свої послуги правопорушник  оцінив у 4500 доларів США з людини.

Затримали чоловіка під час передачі замовнику “послуги” документів для виїзду та одержання неправомірних коштів.

“У ході обшуку за його місцем мешкання виявлено та вилучено комп’ютерну техніку та кошти, отримані раніше в якості авансу. Досудове розслідування - відділення поліції № 3 ОРУП № 1 ГУНП в Одеській області, оперативний супровід - УСБУ в Одеській області”, - йдеться в повідомленні прокурорів. 

“Коментарі” також писали, що детективи Бюро розслідувань викрили організовану злочинну групу на Одещині, яка спільно з правоохоронцями організовувала незаконну переправу ухилянтів до Молдови. Представники ДБР надали підозру членам цієї банди, яка вигадала шахрайську схему на військовозобов'язаних, залучивши до неї двох правоохоронців та місцевого мешканця. Про це повідомляє ДБР. 

Нагадаємо, що оперативники разом із слідчими поліції Одеської області виявили та припинили корупційну схему, де військовозобов'язані могли уникнути служби та поїхати за кордон за 9000 доларів США. Організатором злочину виявився представник одеської громадської організації. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися