Представник громадської організації в Одесі організував схему ухилення від військової служби

За незаконне переправлення чоловіків за кордон передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 9 років

Оперативники разом із слідчими поліції Одеської області виявили та припинили корупційну схему, де військовозобов'язані могли уникнути служби та поїхати за кордон за 9000 доларів США. Організатором злочину виявився представник одеської громадської організації. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області.

Керівник однієї з громадських організацій в Одесі, маючи зв'язки в територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки, розробив план, який дозволяв громадянам уникнути призову до Збройних Сил України, використовуючи неправдиві дані щодо їхнього стану здоров'я. Також вони пропонували допомогу у виготовленні документів для безперешкодного виїзду за кордон. Вартість таких "послуг" становила 9000 доларів США.

11 грудня правоохоронці затримали керівника громадської організації при отриманні зазначеної суми. Затриманому та його спільнику повідомлено про підозру за незаконне переправлення осіб через державний кордон. Питання щодо обрання запобіжних заходів знаходиться на розгляді. Фігурантам загрожує покарання — позбавлення волі до 9 років та конфіскація майна.

Схеми ухилення від призову в Одеській області

На Одещині працівники ДБР повідомили про підозру правоохоронцю, який спробував організувати схему заробітку на незаконному переправленні військовозобов’язаних чоловіків за кордон.

Крім того, Одеські правоохоронці викрили працівника ТЦК в організації незаконного переправлення військовозобов’язаних через держкордон України. За скоєне йому загрожує до дев’яти років ув’язнення.

“Коментарі” писали, що незаконний канал “міграції” до Молдови викрили поліцейські спільно з працівниками внутрішньої безпеки Державної прикордонної служби України.  Організатор пропонував чоловікам нелегальний шлях виїзду за територію України. Частину коштів “клієнти” віддавали до виїзду, решту – після перетину кордону.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися