На Одещині працюватимуть "Містечка здоров'я": адреси

У «Містечках здоров'я» можна перевірити серце

Протягом місяця на Одещині будуть працювати "Містечка здоров'я". Всі охочі можуть перевірити показники здоров'я серця, отримати консультацію щодо профілактики серцево-судинних захворювань, виміряти артеріальний тиск. Про це повідомили в Одеському обласному центрі контролю та профiлактики хвороб. 

На локації можна перевірити показники здоров’я зокрема:

▪️виміряти артеріальний тиск

▪️рівень глюкози крові

▪️отримати консультацію щодо корекції способу життя: як кинути курити, як правильно харчуватись тощо.

У рамках заходу також можна:

▪️пройти тестування

▪️отримати щеплення згідно з календарем профілактичних щеплень

У заході беруть участь:

▪️фахівці районних центрів контролю та профілактики хвороб

▪️місцеві ЦПМСД

▪️фахівці у сфері громадського здоров’я та лікарі

Нагадаємо, що за останній тиждень загальний рівень захворюваності на грип зріс на 35%, зокрема серед дітей - на 52,5% та серед дорослих - на 10,5%. Про це повідомили в Одеському обласному центрі контролю та профiлактики хвороб. 

“Коментарі” писали, що у місті Чорноморськ Одеської області лікарі зафіксували спалах грипу. Саме тому, мер міста попередив, що з 2 лютого усі заклади освіти переходять на онлайн навчання. Про це повідомили в міський голова Чорноморська Гуляєв Василь. Загалом із 5 тисяч школярів Чорноморська, хворіють 865.  Крім того, на карантин також йдуть школярі Болградської громади. там також зросла кількість хворих на ГРВІ.

Крім того, на минулому тижні до Міської дитячої клінічної лікарні госпіталізовано 5 дітей з попереднім діагнозом “Гострий гастроентероколіт”. При лабораторному обстеженні виявлено ротавірус. Всі хворі діти відвідували один дитячий дошкільний заклад. Про це повідомили в Одеському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися