У Ботанічному саду Одеси створюють лавандовий лабіринт (ФОТО)

Помилуватися квітучою красою одесити і гості міста зможуть вже навесні

Навесні 2021 року в Одесі може з'явитися перший декоративний "живий" лабіринт лілового кольору. Все тому, що в його створенні збираються використати кущики лаванди. Новину повідомляють "Коментарі Одеса", посилаючись на інформацію ресурсу "Думська".

"Будівництво" лабіринту вже почалося на території Ботанічного саду Одеського національного університету ім. Мечникова. Наразі працівники установи зайняті розміткою доріжки майбутнього лабіринту.

picture

За словами директорки Людмили Левчук, вже навесні одесити і гості міста зможуть побродити по лабіринту, милуючись барвистими рослинами. Головне, щоб погода не підвела, стверджує працівниця ботанічного саду.

"Лаванда добре себе почуває в нашому кліматі, але якщо буде занадто сухо, будемо додатково поливати. Не хочеться загадувати, але якщо все вийде, то вже в наступному році буде дуже красиво", — зазначає Людмила Левчук.

Слід зазначити, що на створення лабіринту використовуються гроші, пожертвувані небайдужими місцевими жителями. Всього для "будівництва" лавандового атракціону в Ботсаду потрібно 90 тисяч гривень. Втім, половину суми вже покрила внучка колишнього керівника установи Катерина Балютова.

Тепер жителям Одеси залишається лише чекати, коли ж в місті з'явиться подібна природна краса. Нова інсталокація скоро буде розблокована.

Нагадаємо, раніше "Коментарі Одеса" повідомляли, що в Одесі планують провести вже традиційну обрізку дерев. Відповідно до тендерної документації, оприлюдненої в системі закупівель Prozorro, на цю справу планують витратити з міського бюджету 3 мільйона 175 тисяч 323 гривні. Скільки дерев хочуть обрізати за таку суму, читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, що в Одесі хочуть забудувати територію двох санаторіїв.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися