Розмінування Чорного моря та захист портів Одещини: Олег Кіпер зустрівся з Послом Турецької Республіки в Україні

Туреччина готова докласти максимальних зусиль для розмінування Чорного моря

Очільник Одеської ОВА зазначив, що  Туреччина готова докласти максимальних зусиль для розмінування Чорного моря. Про це зазначив Надзвичайний і Повноважний Посол Турецької Республіки в Україні пан Мустафі Левент Більгеному. 

“Вдячний Надзвичайному і Повноважному Послу Турецької Республіки в Україні пану Мустафі Левент Більгеному за плідну зустріч”, - йдеться в повідомленні Одеської ОВА.

Пан Посол запевнив, що дії росіян - мінування, скидання КАБів в море - стали проблемою й для турків. 

“Упродовж зустрічі, попросили про допомогу для Одещини у медичній сфері: сучасне обладнання для військових шпиталів, аби рятувати наших героїв”, - написав Олег Кіпер. 

Надзвичайний і Повноважний Посол подякував усьому українському народові за допомогу при землетрусі в Туреччині. Бо, незважаючи на війну, Україна відправила бригади своїх рятувальників, які зберегли десятки життів.

Раніше “”Коментарі” писали, що розмінування Чорного моря скоріш за все розпочнеться навесні. Про це домовилися Болгарія, Румунія і Туреччина. Про це повідомляє Bолгарська Телеграфна агенція з посиланням на голову Генштабу ЗС Болгарії Еміля Ефтімова. Для початку роботи з розмінування необхідна лише ратифікація угоди Турцією.

Нагадаємо, що 11 січня, Румунія, Болгарія та Туреччина ухвалили меморандум щодо розмінування Чорного моря. Країни-члени НАТО спільними зусиллями почнуть роботи вже найближчим часом. Про це повідомили в у Міністерстві оборони Болгарії. Представники цих країн домовилися про створення оперативої структури MCM Black Sea, яка буде займатися питанням розмінування, в першу чергу - захистом від мін, що дрейфують. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися