В Одеській області аграрна компанія уникала сплати податків: подробиці

Наразі справу скеровано до суду

На Одещині правоохоронці викрили аграрну компанію у несплаті податків. Наразі детективи БЕБ повернули до бюджету 7 млн грн. Про це повідомили в Бюро економічної безпеки в Україні.

Відомо, що  службові особи товариства, яке займалось експортом та оптовою торгівлею сільськогосподарської продукції, впродовж трьох кварталів 2023 року вносили неправдиві відомості до декларації з податку на прибуток. Зокрема вони не відобразили в повному обсязі суми прибутку від експорту. Таким чином бюджет недоотримав 7 млн грн.

Детективи викрили правопорушників та відшкодували всі завдані бюджету збитки. 

“Директору підприємства повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків).  Наразі справу скеровано до суду. Досудове розслідування здійснювали детективи ТУ БЕБ в Одеській області. Процесуальне керівництво - прокуратура Одеської області”, - йдеться в повідомленні БЕБ.

Нагадаємо, що на Одещині прокурори викрили держслужбовцю одного із районних відділів міграційної служби в Одеській області за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди. Про це повідомили в Одеській обласній прокуратурі.  Так, за даними слідства, службовець вимагав хабар за нестворення штучних перепон при оформленні та видачі довідок про підтвердження громадянства України дітям, батьком яких є іноземець.

Раніше “Коментарі” писали, що в Одесі поліцейські викрили приватного підприємця, який вимагав хабар з військовослужбовця за сприяння в оформленні інвалідності онкохворій матері. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися