На Одещині підприємець організував незаконний канал перетину кордону: подробиці

На Одещині судитимуть підприємця, який переправляв ухилянтів за кордон під виглядом водіїв рейсових автобусів

Житель Одещини організував незаконний канал переправлення  осіб через держкордон України. Наразі Прокурори Одеської області скерували до Болградського районного суду обвинувальний акт. Про це повідомили в Одеській обласній прокуратурі. 

Наразі встановлено, що житель Ізмаїла в умовах воєнного стану забезпечував для потенційних ухилянтів можливість виїзду за кордон за допомогою системи “Шлях”.

Чоловік, будучи підприємцем, оформляв військовозобов’язаних на свою фірму як водіїв рейсових автобусів, задіяних у перевезенні туристів за кордон.

Як наслідок, вони могли безперешкодно потрапити до країн ЄС через пункти пропуску на Ізмаїльщині. За такою схемою перетнули кордон 18 людей. Правоохоронці встановили, що деякі призовники навіть не мали відповідної категорії для керування транспортним засобом або взагалі не мали без водійського посвідчення.

“Досудове розслідування – СУ ГУНП в Одеській області за оперативного супроводу УСР в Одеській області ДСР НП України”, - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, що в Одесі правоохоронці затримали чоловіка, який обіцяв військовому за винагороду вплинути на військово-лікарську комісію та зробити довідку про непридатність до служби. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області. Правопорушника затримали на гарячому: в той час, коли він отримував хабар. 

Зазначимо також, що в Одесі колишній служитель одного з храмів Української православної церкви організував схему незаконного перетину кордону громадянами України призовного віку. Про це повідомили в Одеській обласній прокуратурі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися