В Одесі художник намалював велику літеру «Z» на пам'ятнику радянському діячу

Одеський художник здійснив акт вандалізму

Сьогодні одеський художник Ярослав Войцеховський намалював велику літеру "Z" на пам'ятнику радянському маршалу Родіону Малиновському. За словами митця, місцева влада має демонтувати споруди, які пов’язані із радянськими діячами та активістами. Інцидент стався на вул. Преображенський.

“Декомунізація по одеські виглядає так що міська влада усіляко ігнорує норми української законодавства, тому мені як художнику привертати увагу до цього процесу. Сьогодні мною було марковано як ворожу техніку пам'ятник Радіону Маліновському, якій було встановлено в Одесі як подарунок на день народження цьому представнику кровавого червоного режиму”, - зазначив художник. 


Зазначимо, що це вже не перший перформанс, який влаштовує художник на вулицях Одеси. Зокрема, восени Войцеховський облив пам’ятник російському поету Олександру Пушкіну на Приморському бульварі під час мітингу. 

Нагадаємо, що в Одесі на сесії міської ради розглянуть питання щодо демонтажу пам’ятника Пушкіну в центрі міста. Про це розповіла на своїй сторінці в Фейсбук депутат Юлія Чухало. Зазначимо, що 4 грудня за зверненням депутатки Одеської облради ОВА звернулася листом до міськради щодо демонтажу пам'ятника Пушкіну біля музею на Пушкінській, 13, а вже 18 грудня історико-топонімічна комісія міськради рекомендувала демонтувати монумент.

Раніше “Коментарі” писали, що мер міста Геннадій Труханов заявив, що пам'ятник російському поету Олександру Пушкіну не треба прибирати з площі поряд з Одеською міською радою. За його словами, Пушкін є відомим поетом, якого "люблять і поважають" в Україні та всьому світі. Про це він розповів в інтерв’ю Радіо Свобода. Проте остаточне рішення завжди залишатиметься за громадою



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


олег

10 лютого 2024, 23:57

а де зараз одеський підрахуй

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися