На Одещині зафіксували спалах пташиного грипу: де саме

В Одеському регіону через вірус масово померли лебеді

Нещодавно екологи зафіксували кілька випадків загибелі лебедів на водоймах Нижнього Дністра. Мертвих птахів знаходили на Дністровському лимані, Білому озері, Саф’янах, каналі у районі дитячого пляжу м.Біляївки. Про це повідомили в Нижньодністровському національному природному парку.

Так, фахівці зазначили, що на території Нижньодністровського парку виявили спалах грипу птиці. Саме тому, наразі в нацпарку ввели карантинні заходи. 

“Працівники Парку вивезли представників Одеської регіональної державної лабораторії Держслужби України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів, які відібрали 4 трупа лебедів. На жаль, у результаті досліджень виявили РНК вірусу грипу”, - йдеться в повідомленні.

Наразі на території парку будуть проводитися систематичні обстеження різноманітними службами та необхідні ветеринарно-санітарні заходи. Екологи зазначили, що у цей період важливо не допускати контактів свійської птиці з дикою, знаходження і напування з водоймищ.

Нагадаємо, що на Одещині рятувальники ДСНС врятували лебедя, який застряв в ставку. Сьогодні зранку до Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що у селі Коси, Подільского району, на ставку, на відстані 50 метрів від берега, лебідь декілька днів знаходиться на одному місці. Про це повідомили в ДСНС.

Крім того, директор Одеського зоопарку Ігор Бєляков повідомив, що зоопарк прихистив двох лебедів. Обидва птахи вдарилися об дроти та впали. Про це повідомив "Одеський зоопарк" на сторінці у Facebook. Лебеді опинилися на даху будинку в приватному секторі. Наразі птахи в надійних руках співробітників Одеського зоопарку, тож їм вже надається необхідна допомога.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися