Внаслідок обстрілу Одеси пошкоджень зазнав музей козацтва

Директор закликав у своєму дописі допомогти музею фінансово

Російські окупанти систематично атакують Україну, зокрема й Одеський регіон. Так, внаслідок обстрілу в ніч на 10 лютого пошкоджень зазнало приміщення музею історії розвитку українського козацтва. Про це повідомив директор установи Сергій Шпак.

"Після нічної атаки шахедів у нас в музеї історії розвитку українського козацтва в центральній залі впала частина стелі, а та що залишилась - аварійно нависла. Під загрозою функціонування унікальної колекції музею. Необхідний терміновий ремонт", — зазначив Сергій Шпак

Директор установи зазначив, що приблизна сума ремонту стелі складає близько 40 тисяч грн. Він закликав усіх небайдужих долучитися до збору коштів.

Нагадаємо, що восени від атаки окупантів також зазнав пошкоджень Одеський художній музей. Однак, завдяки допомозі людей вже 15 листопада Одеський національний художній музей відновив свою роботу після російського обстрілу напочатку листопада. Адміністрація закладу підкреслила, що наразі головний вхід залишається аварійним, тому його тимчасово змінили. Наразі в музеї працює лише перший поверх. Але це не вплинуло на кількість відвідувачів.

Раніше “Коментарі” писали, що будівельники попередньо порахували скільки коштуватиме відбудова найстарішого храму Одеси – Спасо-Преображенського собору. За їх словами, вартість усіх робіт може сягнути 200 мільйонів гривень. Про це повідомила релігійно-інформаційна служба України. Там зазначається, що наразі усі зруйновані конструкції планують накрити гідробар'єром. Уже підготували 900 квадратних метрів стелі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися