На Одещині викрили понад чотири десятки псевдомінерів: подробиці

За неправдивий виклик спеціальних служб передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність

З початку року на Одещині подільські поліцейські викрили понад чотири десятки людей, які викликали спецслужби без реальної потреби. Зазначимо, що жарти з викликом поліції, рятувальників, медиків та інших спецслужб можуть завершитися покаранням від штрафу до позбавлення волі. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області.

Відносно порушників поліцейські винесли постанови про притягнення до адміністративної відповідальності за статтею 183 Кодексу України про адміністративні правопорушення і наклали на них стягнення у вигляді штрафу від 850 до 3400 гривень.

“Ми обов'язково реагуємо на всі повідомлення, але часто інформація громадян не підтверджуються. А це витрачений час, матеріальні ресурси і можливість швидше відреагувати на виклик громадян, які справді потребують допомоги”, - каже керівник Подільського районного управління поліції Олег Жуковський.

Нагадаємо, що двом одеситам поліцейські повідомили про підозру у наданні завідомо неправдивих повідомлень про підготовку вибуху в будівлях, що забезпечують діяльність органів державної влади. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області.  Декілька місяців тому поліцейські викрили псевдомінерів. Жінка повідомила на спецлінію “102” про загрозу вибуху в одному з підрозділів поліції, а чоловік сповістив, що в одному із ТЦК міста закладені вибухові речовини

“Коментарі” писали, що поліція Одеси встановила особу, яка надала хибну інформацію щодо закладеної вибухівки у житловому будинку. Чоловік, якого затримали правоохоронці, подзвонив на гарячу лінію "102" та повідомив про можливу загрозу вибуху у п'ятиповерховому будинку на вулиці Промисловій. У відповідь на це повідомлення були відправлені слідчо-оперативні групи, кінологи та вибухотехніки.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися