Надзвичайно велика потреба в донорах крові в Одесі

Донація триває всього 15-20 хвилин

На завтра, 15 лютого в Одесі велика потреба в донорах різних груп крові. Всі охочі мають попередньо зареєструватись. Про це повідомляють в телеграм-каналі Донор Одеса. Здача відбудеться в середу. На завтра необхідні:  

Слобідка з 9:00 до 12:00

2(+) п'ять людей

4(-) дві людини

Пироговська на 9:00

2(-) три людини

3(-) дві людини

4(+)  три людини

4(-) дві людини

Після реєстрації Вам зателефонують та підтвердять, що треба приходити. 

Міф 1: Донор може "підхопити" інфекцію.

Факт: Донорство безпечне на 100%. З кров'ю контактують лише два предмети: скарифікатор (інструмент для проколювання пальця) та голка гемакона (контейнер для забору та зберігання крові). Вони стерильні. Застосовувані інструменти при вас викидають. 

Міф 2: Донорство шкодить здоров'ю

Факт: здавати кров корисно, оскільки для донора це - профілактика серцево-судинних захворювань; - стимуляція кісткового мозку; - розрідження крові (зменшується ризик утворення тромбів); - омолодження (поповнення нових і здорових клітин крові); - іноді - очищення шкіри.

Міф 3: Здавати кров боляче.

Факт: Незручностей від болю набагато менше, ніж, наприклад, від "уколів краси" або татуювання. Процедура здачі крові триває недовго, 10-12 хв.

Нагадаємо, що в Одесі до міської акції "Здай кров - врятуй життя" в рамках проєкту "Донор Одеса" вчергове долучилися співробітники Центру первинної медико-санітарної допомоги №16. Цього разу донорську кров у міському відділенні трансфузіології здали 12 працівників Центру.

Крім того, що інспектори патрульної поліції також стали донорами крові. Правоохоронці закликають усіх громадян долучитися до рядів донорів та прийти на збір крові. Ця благородна справа дозволяє рятувати життя та допомагати тим, хто потребує медичної допомоги. Вони підкреслюють важливість регулярного донорства та висловлюють вдячність усім, хто вже долучився до цієї справи

Джерело: https://omr.gov.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися