В Одесі почали облаштовувати новий сквер і Меморіал пам'яті воїнам АТО

Пам'ятник розташують в новому сквері неподалік вулиці Канатній і проспекту Гагаріна

Одеські комунальники відзвітували про початок підготовчих робіт по благоустрою нового міського скверу. У парковій зоні, яку розіб'ють в межах проспекту Гагаріна та вулиці Канатній, буде встановлено Меморіал воїнам Одеси і області, котрі загинули, несучи службу в зоні проведення АТО. Новина повідомляють "Коментарі Одеса", посилаючись на інформацію прес-служби міськради.

За словами головного інженера капітального будівництва Одеської муніципалітету Василя Нікітенка, на території майбутнього скверу вже почався демонтаж старого дорожнього покриття.

"Вивозимо всі матеріали, які залишаються після цього, визначаємо зони, котрі будуть підпадати під розташування стилобату воїнам, які захищали незалежність України", — підкреслив чиновник.

Також Нікітенко розповів, що в новому сквері крім Меморіалу буде вся необхідна інфраструктура як для одеситів, так і гостей міста.

Меморіал, Одеса, воїни АТО

Передбачається, що тут облаштують зону відпочинку, розіб'ють велодоріжки, встановлять нові лавки та урни, а також замінять зовнішнє освітлення. Додатково головний інженер підкреслив, що також в сквері хочуть встановити обладнання, яке забезпечить перехожим безперебійний доступ до мережі Wi-Fi.

Сам же пам'ятник полеглим одеситам буде виготовлений в якості стилобату розміром 22,6х10,6х1 м. У ньому розташують отвори, в яких висадять горобину. Меморіал планують облицьовані меморіальними плитами, де вигравіюють імена загиблих у зоні АТО військовослужбовців.

Замовником робіт виступає Управління капітального будівництва Одеської міської ради. За словами Василя Нікітенка, всі роботи по створенню пам'ятника і скверу обов'язково "перейдуть" і на 2022 рік, але завершити обіцяють максимально швидко — в залежності, звичайно, від погодних умов.

До слова, слід зазначити, що проєкт Меморіалу був узгоджений із родичами загиблих українських захисників.

Нагадаємо, раніше "Коментарі Одеса" повідомляли, що в Одеській мерії хочуть випередити ймовірні пориви на дамбі Хаджибейського лиману. Підпис мера Геннадія Труханова вже знаходиться на документах про виділення фінансових активів на капремонт насосних станцій дамби. Скільки витратять на ремонтні роботи, читайте в нашій публікації.

Також на порталі ви можете дізнатися, де в Одесі збираються встановити нові — досить дорогі і скляні — зупинки громадського транспорту. Подробиці — в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися