В Одесі на продаж виставили будинок Бражинського за майже 12 млн грн

Будинок є пам'яткою архітектури та збудований у 1835 році

В Одесі на продаж виставили один з найстаріших будинків у місті. Так, на платформі Прозоро.Продаж опублікували інформацію, що будинок за адресою вул. Пастера,1 виставили на аукціон. Відомо, що за цією адресою знаходиться будинок Бражинського, що є пам'яткою архітектури. 

Наразі власник об’єкта — компанія “Мітрідат Одеса”. Стартова ціна лота – 11,9 мільйона гривень. Нежитлові будівлі лота мають площу 1 тисяча 211 квадратних метрів. Онлайн-аукціон планують провести 1 березня 2024 року.

Що відомо про будинок Бражинського

Будинок в неоготичному стилі звели у 1835 році за проєктом Франческо Боффо, італійського архітектора, який у 1820—1861 жив і працював в Одесі. У 1929 році там розташовувався клуб першої радлікарні, надалі — дитячі ясла №46.

“Коментарі” також писали,що на вулиці Гоголя в Одесі, де розташований будинок Трощинського - пам'ятка архітектури, виявлено незаконні будівельні роботи. Цей будинок, побудований у 1849 році, відомий як "Будинок Гоголя", адже сам письменник Микола Гоголь тут жив і працював у 1850-1851 роках. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Нагадаємо, що в Одесі біля парку Шевченка 30 червня, почали зносити старовинну будівлю. Особняк має статус пам'ятки архітектури та входить до складу об'єкта Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Про це повідомляє "Думська".

Крім того, прокурори Одеської обласної планують повернути місту пам’ятку архітектури та історії національного значення "Прибутковий будинок Лехре" на Приморському бульварі. Його побудували у 1823 – 1826 роках та добудували у 1895 році за проєктом архітектора Шеврембрандта.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися