Епідситуація з грипом на Одещині: скільки людей захворіли

Захворюваність на грип та ГРВІ знизилася в Одеському регіоні

Медики Одеси ретельно стежать за рівнем захворюваність на ГРВІ та грип в місті. Так, наразі медики повідомили, що епідситуація в Одесі залишається стабільною та контрольованою. Про це зазначили в Департаменті охорони здоров'я Одеської міської ради.

Так, за останній тиждень захворюваність на ГРВІ та грип  знизилася на 13,1% порівняно з попереднім тижнем, а рівень захворюваності перебуває на сезонному рівні та нижча за епідпоріг на 33%.

За минулий тиждень на ГРВІ та грип захворіли 3538 одеситів, з яких 65,9% склали діти до 17 років. Захворюваність серед дітей знизилася на 27,6%.

За вірусологічним моніторингом, зареєстровано циркуляцію вірусу грипу А, а також вірусів негрипозної природи (парагрип, аденовірус, метапневмовірус та ін.).

На COVID-19 за останній тиждень захворіли 40 одеситів, серед яких 10 дітей.

Захворюваність на гострі кишкові інфекції, вірусні гепатити та повітряно-крапельні інфекції реєструвалася поодинокими випадками.

Нагадаємо, що минулого тижня на Одещині зафіксували сезонний ріст захворюваності на грип та ГРВІ, але епідпоріг не перевищений. Саме тому освітяни зазначили, що наразі немає потреби оголошувати карантин у всіх навчальних закладах регіону. Про це повідомив директор департаменту освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації Олександр Лончак.

Раніше “Коментарі” писали, що у місті Чорноморськ Одеської області лікарі зафіксували спалах грипу. Саме тому, мер міста попередив, що з 2 лютого усі заклади освіти переходять на онлайн навчання. Про це повідомили в міський голова Чорноморська Гуляєв Василь.Крім того, на карантин також йдуть школярі Болградської громади. там також зросла кількість хворих на ГРВІ.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися