Що вимагав учасник АТО, який погрожував вистрибнути з вікна Одеської ОДА — відео

Спочатку протест стосувався відключення світла в будинку переселенців

Одна із найбільш обговорюваних тем понеділка в Одесі — масові протести переселенців з Донбасу. Їхньою головною вимогою є підключення електроенергії в будинок по вул. Успенська, 4, де вони проживають останні п'ять років. Їх відключили нібито через значні борги і не дозволяють самостійно оплатити рахунки.

Як уже повідомляли "Коментарі Одеса", в зв'язку з такими діями енергокомпаній люди вийшли на мітинг. Спочатку незадоволені зібралися під стінами Одеської обласної державної адміністрації, потім — перекривали вулиці в місті, заважаючи руху транспорту. Акцію обіцяють зробити безстроковою, доки їхнє питання не вирішиться позитивно.

Втім, одним із найпомітніших учасників протесту став учасник антитерористичної операції, який вийшов на протести разом із переселенцями. Все тому, що в якийсь момент, вимагаючи переговорів з губернатором області Сергієм Гриневецьким і отримуючи відмови, він просто виліз на підвіконня ОДА і заявив, що зістрибне, якщо чиновник не відреагує на його прохання.

У Мережі було чимало відео з боку входу в будівлю, де видно, як чоловік балансує біля самого краю, а люди всередині намагаються його вмовити повернутися до приміщення. Трохи пізніше опублікували і запис із самої адміністрації, де записана розмова військовослужбовця із декількома працівниками ОДА, в т.ч. і Гриневецьким.

Як виявилося, головною вимогою чоловіка була відставка губернатора.

"У мене є питання до відставки губернатора. Я АТО-вець, я захищаю Україну, а він не захищає", — підкреслив обурений військовослужбовець.

При цьому чоловік відзначав, що питання відключення електрики у переселенців — не головна причина, чому він опинився в будівлі облдержадміністрації того дня. Реальну ж причину своїх вимог учасник АТО так і не озвучив. Зате на записі видно, що його таки вмовили спуститися з підвіконня.

Гриневецький, до слова, теж брав участь в переговорах. При цьому йти у відставку він відмовився, мотивуючи це тим, що звільняти глав ОДА може тільки президент, який їх і призначає. Також в один із моментів чиновник обурився, що через такий протест учасника АТО йому довелося повернутися з відрядження. Чи розмовляв він із військовослужбовцем після того, як того умовили злізти з підвіконня, не повідомляється.

Нагадаємо, раніше "Коментарі Одеса" повідомляли, з чого почалися протести переселенців в Одесі. Подробиці — в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися