В Одесі п'ять шкіл і торговий центр порушують пожежну безпеку: чи закриють їх

Рятувальники намагаються вирішити питання закриття шкіл через суд

В Одесі розглядається питання щодо дотримання техніки пожежної безпеки в навчальних закладах і не тільки. Як повідомляють "Коментарі Одеса", посилаючись на "Українську службу інформації", під час апаратної наради міськради стало відомо, що представники ДСНС Одещини вимагають закриття відразу п'яти загальноосвітніх шкіл через наявних порушень.

За словами директора юрдепартаменту мерії Одеси Інни Поповської, обмежити роботу навчальних закладів пропонують до усунення всіх неполадок. При цьому чиновники міськради стверджують, що для цього у рятувальників немає всіх необхідних підстав. До того ж місцева влада незадоволена, що питання намагаються вирішити через суд.

Інна Попівська стверджує, що пожежники керуються в своїй роботі досить "вибірковим підходом".

"Якщо так, то потрібно підходити до роботи будь-яких суб'єктів. Не потрібно вибирати вибірково і тренуватися на навчальних закладах, а перевіряти заклади, які відвідують люди, в тому числі торговельні центри", — підкреслила чиновниця.

У цьому є сенс, адже, за інформацією заступника мера Михайла Кучука, торговий центр на Грецькій площі вже давно працює із порушенням правил пожежної безпеки. При цьому представників Державної служби надзвичайних ситуацій просто обмежують у доступі до торговельних залів. Тому комплексна перевірка не проводиться — рятувальникам тільки офіційно вже тричі відмовляли в доступі.

Скоріш за все, на цьому тижні не без допомоги мерії пожежники все ж зможуть потрапити до ТЦ і дізнатися, наскільки погано там йдуть справи з протипожежною безпекою. Швидше за все, якщо проблеми будуть виявлені, то ДСНС подасть ще один позов — на цей раз про закриття торгового центру.

До речі, ТЦ на Грецькій пов’язують із іменем уже покійного бізнесмена Вадима Чорного. У його розпорядженні був також і готель "Токіо-Стар", пожежа в якому не кращим способом "прославила" Одесу на всю Україну.

Нагадаємо, раніше "Коментарі Одеса" повідомляли, що з моменту трагічної пожежі в літньому дитячому таборі "Вікторія" пройшло вже чотири роки. Чому до сих пір не покарані винуватці, читайте в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися