731 день війни: в Одесі вшанували подвиг українських героїв

В Одесі відбулось покладання квітів

У другу річницю від початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну, в Одесі вшановують пам'ять загиблих героїв, які віддали своє життя в боротьбі за незалежність та свободу. На покладання квітів до пам’ятника загиблим захисникам прийшли представники обласної та міської влади, військові та правоохоронці. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Церемонії покладання квітів відбулися на місцях поховань як військових, так і цивільних жертв агресії. 24 лютого 2024 року став символом незламності та стійкості українського народу, що вистояв перед викликом російської агресії.

Ця дата визначила собою не лише внутрішню єдність і міцність українців, але й викликала глобальні зміни у міжнародній арені, перевіряючи стійкість світового порядку та стабільність в Європі.

Повномасштабна війна призвела до консолідації українського народу, що виявилося в ефективній роботі Збройних Сил України, Національної гвардії, волонтерського руху та всіх, хто підтримав оборону країни.

Україна ефективно стримує агресію і долає ворога завдяки потужній міжнародній допомозі. Ми маємо й надалі залишатися консолідованими як усередині держави, так і на міжнародному рівні задля перемоги над агресором й розбудови демократичної правової української держави в сім'ї європейських націй, – йдеться в повідомленні.

Обстріли Одеської області

В ніч на 23 лютого ударні дрони типу "Shahed-131/136" разом із ракетами Х-31П і Х-22, випущеними з літаків, атакували Одещину з акваторії Чорного моря. На щастя, ракети втратили бойову спроможність ще в повітрі. Згідно з повідомленням, підрозділи протиповітряної оборони успішно збили 9 дронів-камікадзе, завдяки чому вдалося уникнути серйозних наслідків. Однак один із дронів, уражений над морем, впав на будівлю підприємства в прибережній зоні Одеси, спричинивши руйнування та пожежу. 

В ніч з 9 на 10 лютого ворог атакував Одеську область ударними дронами. Загалом було три хвилі обстрілу. Сили протиповітряної оборони збили 21 БпЛА типу "Shahed-131/136". Втім в регіоні були й влучання. В ГУНП Одеської області показали наслідки ворожої атаки. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися