Спортсмен з Одеси став бронзовим призером чемпіонату Європи зі стрільби з лука

Це перша медаль такого рангу для одесита

Одеський лучник Даніїл Неделько став бронзовим призером чемпіонату Європи серед юніорів, який проходить в хорватському місті Вараждині. Про це повідомили у відділення НОК в Одеській області. 

Це перша медаль такого рангу і для Даніїла Неделька. Збірна України, де компанію одеському лучнику склали Святослав Карпенко і Віталій Вдовенко, обіграла в матчі за 3-е місце збірну Румунії. 

Вже після першої серії (кожен учасник робить по 2 постріли) українці вийшли вперед лише на одне очко (58:57), а потім, з кожною серією, зміцнювали перевагу – 116:112, 175:166 і, нарешті, 234:226. Даніїл набрав 78 очок (із 80 можливих).

“Звісно, дуже приємно, що Даня завоював медаль на своєму першому чемпіонаті Європи. Він наполегливо тренувався і заслужив цю нагороду. Дивилася трансляцію і бачила, що він дуже затиснутий, але це цілком логічно – у нього, м’яко кажучи, небагатий міжнародний досвід. Але саме через такі старти такий досвід і напрацьовується”, - зазначила тренерка Даніїла 

Перемоги одеських спортсменів

Нагадаємо, що спортсмени Одеської області завоювали три золоті медалі чемпіонату України з кульової стрільби, який проходить у Львові. Так, 18-річні Крістіна Остапенко і Іван Ткаленко перемогли в особистих турнірах, а також у змішаній категорії у стрільбі з пневматичної гвинтівки. Про це повідомили в НОК України в Одеській області.

Крім того, одесит Олексій Грабаров став переможцем великого міжнародного турніру “Euro Meet 2024” з плавання, який відбувся в Люксембурзі. Про це повідомили в НОК України в Одеській області. 18-річний одеський плавець Олексій Грабаров став переможцем на дистанції 400 комплексом, а на дистанції вдвічі коротше фінішував 7-м (2.05,12). Це був перший старт Олексія на цьому представницькому турнірі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися