На Одещині посадовці найбільше задекларували криптовалюти: деталі

В Одеському регіоні зафіксували 72 декларації, де є цифрові гроші

Одещина — лідер серед регіонів України, де чиновники найчастіше декларували криптовалюту. Так, найбільше власників цифрових грошей серед посадовців у 2022 році виявилося у Нацполіції та прокуратурі. Про це повідомили в Опендатабот. 

Зазначимо, що серед лідерів рейтинг також  Дніпропетровщина та Харківщина.

Найпопулярнішою криптовалютою залишився біткоїн — його у 2022 році задекларували 648 чиновників. Це 45% від загальної кількості декларацій.

Нагадаємо, що 1428 декларації зі згадкою криптовалюти зареєстрували чиновники у 2022 році. Це майже у 2 рази більше, ніж у 2021 році — 788 декларацій.

Декларації 

Мер Одеси, Геннадій Труханов подав свою декларацію за 2021 та 2022 роки, в якій виклав всі деталі свого фінансового стану. Цей документ, який тепер доступний у Єдиному реєстрі, проливає світло на доходи, нерухомість, транспорт і грошові активи міського голови. 

“Коментарі” розглянули декларацію мера та знають в кого він позичив 200 тисяч доларів. Також нещодавно перший заступник Одеського міського голови Олександр Філатов також опублікував свою декларацію. 

“Коментарі” дізналися чим володіє та скільки заробляє чиновник.  Народний депутат Олексій Гончаренко опублікував свою декларацію про доходи за 2022 рік. Про це повідомили в Національному агентстві з питань запобігання корупції.  

Крім того, віце-мер Одеси та директор департаменту фінансів Одеської міської ради Світлана Бедрега подала декларацію про свої доходи за 2021-2022 роки. Інформацію оприлюднили в сайті Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК).



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися