В Одесі на маршрути вийшли нові комфортабельні автобуси: де курсуватимуть

Комфортабельні автобуси призначені для маломобільних груп населення

В Одесі ще на двох маршрутах почали курсувати низькопідлогові комфортабельні автобуси, які пристосовані для перевезення маломобільних груп населення. Це автобус ATAMAN, що працює на маршруті №168, та ISUZU на маршруті № 185. Про це повідомили в Одеській міській раді.

“Запуск на міські маршрути автобусів такого класу, які пристосовані для перевезення маломобільних груп населення, став можливим завдяки діалогу міського Департаменту транспорту, зв’язку та організації дорожнього руху з приватними перевізниками”, - йдеться в повідомленні мерії. 

За словами директора Департаменту Володимира Хитренко, для перевізників економічна складова оновлення рухомого складу наразі є  стримуючим чинником, тому ці автобуси — дійсно суттєвий крок у питанні покращення якості перевезень.

Новий автобус середнього класу вітчизняного виробництва коштує близько 3-3,5 млн грн, а вартість комфортабельного низькопідлогового автобуса великого класу досягає 8-10 млн. грн.

Раніше “Коментарі” писали, що восени минулого року місто-побратим Регенсбург подарувало Одесі десять 18-метрових автобусів, але вони досі не курсують вулицями Одеси. Сьогодні мер міста Геннадій Труханов пояснив громадськості чому автобуси не вийшли на маршрут. Міський голова зазначив, що автобуси завезли в Україну як гуманітарну допомогу. Це означає, що використовувати транспорту засоби для комерційної діяльності не можна. Наразі це проблема не тільки Одеси, але й інших міст країни. 

Нагадаємо, що на Куликовому полі, де раніше часто фіксували хаотичне паркування та неупорядкований рух автотранспорту, тепер впроваджено інноваційну схему організації дорожнього руху. Вона спрямована на поліпшення безпеки та комфорту пішоходів. Про це повідомляє Одеська міська рада.

Джерело: https://omr.gov.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися