Став "батьком" заради виїзду за кордон: на Одещині затримали ухилянта

Чоловік з Чернігівщини вигадав собі три дитини, щоб обійти прикордонний контроль

У незаконній спробі перетнути державний кордон на території Одеської області поліцейські виявили несподівану схему. Житель Чернігівської області спробував скористатися підробленими свідоцтвами про народження трьох неіснуючих дітей. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Його план розкрився, коли він перетинав прикордонний паспортний контроль, і службовці Держприкордонслужби помітили підробку в представлених ним документах, повідомивши про це поліцію.

У результаті розслідування правоохоронці виявили, що цей чоловік, який має військову повинність, намагався обдурити систему, виготовивши три фіктивні свідоцтва про народження для неіснуючих дітей. Поліцейські вилучили сумнівні документи та направили їх на експертизу, яка підтвердила їхню підробку.

За наявності достатніх доказів ми висунули правопорушнику обвинувачення в підробленні посвідчення та іншого офіційного документа. Такі дії кваліфікуються за ч. 1 та ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт вже ми скерували до суду. Чоловіку загрожує покарання штрафом до 17 тисяч гривень або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років, – прокоментувала т.в.о. начальника сектору дізнання Одеського районного управління поліції № 2 Вікторія Миронова.   

Схеми перетину кордону

Нагадаємо, одеські поліцейські затримали чоловіка, який організував незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Правопорушник забезпечував військовозобов’язаних чоловіків фіктивними документами, які давали їм право безперешкодно виїжджати з країни.

Також детективи Бюро розслідувань викрили організовану злочинну групу на Одещині, яка спільно з правоохоронцями організовувала незаконну переправу ухилянтів до Молдови. Представники ДБР надали підозру членам цієї банди, яка вигадала шахрайську схему на військовозобов'язаних, залучивши до неї двох правоохоронців та місцевого мешканця.

Крім того, прикордонний дрон, обладнаний тепловізором, виявив двох порушників неподалік селища Захарівка в Роздільнянському районі Одеської області, що прикордонне з Молдовою. Оператор дрона оперативно передав інформацію прикордонним нарядам, які забезпечили зупинку подорожувальників.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися