У Одесі продовжує спостерігатися зменшення захворюваності на ГРВІ та грип

Протягом тижні в Одесі захворіли 3220 людей

Епідситуація в Одесі залишається стабільною та контрольованою. Так, лікарі зазначили, що наразі захворюваність на ГРВІ та грип в Одесі знаходиться на сезонному рівні та нижча за епідпоріг на 39%. Про це повідомили в Департаменті охорони здоров'я Одеської міської ради

Порівняно з попереднім тижнем, захворюваність знизилася на 9%. За минулий тиждень на ГРВІ та грип захворіли 3220 одеситів, з яких 67,6% - діти до 17 років.

За вірусологічним моніторингом, зареєстровано циркуляцію вірусу грипу А, якому належав основний внесок в інтенсивність епідпроцесу, а також вірусів негрипозної природи (парагрип, аденовірус, метапневмовірус та ін.).

Захворюваність на COVID-19 в Одесі протягом минулого тижня знизилася на 37,5% і склала 25 випадків, серед яких дві дитини.

Захворюваність на гострі кишкові інфекції, вірусні гепатити та повітряно-крапельні інфекції реєструвалася поодинокими випадками.

Нагадаємо, що минулого тижня на Одещині зафіксували сезонний ріст захворюваності на грип та ГРВІ, але епідпоріг не перевищений. Саме тому освітяни зазначили, що наразі немає потреби оголошувати карантин у всіх навчальних закладах регіону. Про це повідомив директор департаменту освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації Олександр Лончак.

Раніше “Коментарі” писали, що у місті Чорноморськ Одеської області лікарі зафіксували спалах грипу. Саме тому, мер міста попередив, що з 2 лютого усі заклади освіти переходять на онлайн навчання. Про це повідомили в міський голова Чорноморська Гуляєв Василь.Крім того, на карантин також йдуть школярі Болградської громади. там також зросла кількість хворих на ГРВІ.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися