Одеситів можуть зобов'язати ходити в кафе і ресторани із QR-кодом

У мерії нагадали про обов'язковість носіння захисних масок в громадському транспорті

В Одесі та області зовсім скоро можуть змінитися правила перебування в громадських місцях. Як повідомляють "Коментарі Одеса", посилаючись на ресурс "Таймер", в установах громадського харчування, ймовірно, незабаром почнуть вимагати пред'являти ковідние сертифікати.

Головною причиною ймовірності введення подібних обмежень є стрімке зростання коронавірусного захворювання. До того ж, якщо одесити і гості міста будуть демонструвати в кафе і ресторанах спеціальні QR-коди, що підтверджують вакцинацію, це забезпечить і їх, і оточуючих від ймовірності поширення вірусу.

За словами в.о. директора департаменту охорони здоров'я Одеси Левона Нікогосяна, людям також слід не забувати про засоби індивідуального захисту. Особливо це стосується медичних масок в громадських місцях.

"Обмеження все одно не зняті, вони є... Це, навіть якщо ви вакциновані, носіння маски, дотримання соціальної дистанції. І обов'язково мити руки. Так, вакциновані люди хворіють в меншій мірі і в більш легкій формі, але все одно захворіти можуть. Тому щоб не захворіти  маска, відстань, мити руки. Обов'язково", - підкреслив Левон Нікогосян.

Також чиновник зазначив, що вже через кілька тижнів влада будуть більш строго стежити за порушниками, тому що необхідно контролювати епідеміологічний процес.

Нагадаємо, раніше "Коментарі Одеса" повідомляли, що на початку червня обласні чиновники збиралися вирішити питання з будівництвом місцевої ПЛР-лабораторії, щоб ефективніше протистояти коронавірусній пандемії. Було навіть обумовлено, скільки грошей — 23 млн гривень — знадобиться для її обладнання. Проте 2 вересня Одеська обладміністрація відмовилася від цих планів і скасувала тендер. У чому проблема, читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, яка ситуація з коронавірусною захворюваністю на Одещині на ранок 22 вересня.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Александр

22 вересня 2021, 08:53

Какой бред! Т.е. если я вакцинирован и есть QR код, я не могу быть переносчиком вируса?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися