Незвичайна зупинка на трасі М-15 на Одешині: замість ТЦК - вилучення 40 кг ікри щуки

З 15 лютого розпочалася нерестова заборона на вилов щуки

На трасі М-15 Одеса-Рені у рамках перевірки було зупинено рейсовий автобус. Пасажири припустили, що причиною стала перевірка органів ТЦК та спецперевірка чоловіків призивного віку. Однак, насправді ініціаторами зупинки виявилися державні інспектори з охорони природного середовища та співробітники Ізмаїльського районного відділу поліції. Про це повідомили в Державній екологічній інспекції Південно-Західного округу

Ця незапланована акція була частиною заходів з охорони щуки під час її нерестового періоду. В ході детального огляду багажного відділення автобуса виявлено 40 кілограмів ікряної щуки, власник якої так і не був встановлений. На місці було складено акт про вилучення незаконно придбаних водних біоресурсів. Цей інцидент став нагадуванням для пасажирів, що контроль за дотриманням законодавства здійснюють не лише традиційні правоохоронні органи.

"За результатами огляду автобусу у багажному відділенні виявлено 40 кілограмів ікряної щуки. Власника не встановлено. Складено акт про вилучення незаконно придбаних водних біоресурсів", - йдеться в повідомленні.

Раніше “Коментарі” писали, що на Одещині з 15 лютого розпочалася нерестова заборона на вилов щуки. Обмеження діятимуть до 31 березня. Про це повідомили в Державному агентстві меліорації та рибного господарства України. Зазначимо, що з 15 лютого до 31 березня, відповідно до Правил любительського рибальства, у всіх рибогосподарських водних об'єктах (їх частинах) встановлюється заборона на вилов щуки на період нересту.

Нагадаємо, що кілька днів тому інспектори Одеського рибоохоронного патруля спільно із працівниками поліції та прикордонної служби викрили браконьєрів. Про це повідомили в пресслужбі відомства. Так, чоловік рибалив на каналі рисового господарства біля села Ліски Кілійської ОТГ. Правопорушник здійснював лов риби забороненими знаряддями лову - сітками.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися