Одеські митники виявили понад 2,6 тонни незадекларованих товарів у вантажівці з Китаю

Наразі незадекларований вантаж тимчасово вилучили

Одеські митники завадили незаконному ввезенню великої партії товарів на територію України. У пункті пропуску “Орлівка” було зупинено вантажівку, яка прибула з Китаю. Офіційно вантаж був адресований одному з українських підприємств і мав містити обладнання для обробки м'яса. Про це повідомили в Одеській митниці. 

Проте, під час митного огляду, було виявлено значно більшу кількість товарів. Крім задекларованого обладнання, у вантажівці знайшли автозапчастини, електричні та сантехнічні товари, загальною вагою понад 2,6 тонни.

Ця спроба обійти митні правила, надавши документи з неправдивими даними про кількість, вагу та асортимент товарів, призвела до складання протоколу про порушення митних правил за ознаками частини 1 статті 483 Митного кодексу України.

Незадекларований вантаж було тимчасово вилучено. Вартість товарів встановиться після проведення товарознавчої експертизи. Цей інцидент є серйозним нагадуванням для усіх учасників митного процесу про необхідність строгого дотримання митного законодавства України.

Нагадаємо, що подорожуючи через пункт пропуску "Старокозаче", громадянин та громадянка Молдови намагалися вивезти з України без декларування понад 3 мільйони гривень, проте митники завадили їхнім планам. Про це повідомляє Державна митна служба України.  

Раніше “Коментарі” писали, що Служба безпеки України розкрила корупційну схему, організовану керівницею відділу митного оформлення одного з постів Одеської митниці. Зловмисниця систематично вимагала хабарі за "прискорене" розмитнення автомобілів, прискорюючи чи уповільнюючи процес залежно від того, чи сплачували їй, чи ні. Про це повідомляє Управління СБУ в одеській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися