Одеса надає безоплатну підтримку пацієнтам з рідкісними захворюваннями

Одеса забезпечує життєво необхідними медикаментами людей з рідкісними захворюваннями

Сьогодні, в останній день лютого в Україні відзначають Міжнародний день рідкісних захворювань. Завдяки Міській цільовій програмі "Здоров'я", торік Одеса забезпечила життєво необхідними медикаментами пацієнтів, що потребують постійного високовартісного лікування. Про це повідомили в Департаменті охорони здоров'я Одеської міської ради

27 пацієнтів з фенілкетонурією (17 дітей і 10 дорослих) отримали лікувальне харчування, яке забезпечило їм збалансоване харчування, необхідне для підтримки здоров'я. Також, 11 дітей з гемофілією протягом року отримували замісну терапію факторами згортання крові, що допомогло уникнути ургентної госпіталізації та зменшити ризик крововиливів.

Діти та дорослі, хворі на муковісцидоз, були забезпечені ферментним препаратом "Креон", що сприяло поліпшенню їхнього стану. Крім того, 39 дітей з ревматоїдним артритом і 36 дорослих пацієнтів отримали біологічні препарати, що дозволило їм вести соціально активний спосіб життя.

Загалом, програма "Здоров'я" в 2023 році надала безоплатні ліки 23 дорослим пацієнтам з акромегалією, хворобою Такіясу, спондилоартритом та іншими рідкісними орфанними хворобами, значно поліпшивши якість їхнього життя.

Нагадаємо, що в Одеській обласній дитячій лікарні провели унікальну операцію. Так, в однорічного хлопчика Андрія виявили рідкісну аномалію - трьохпередсердне серце. Операція була необхідна. Лікарі зазначили, що вірогідність такої аномалії розвитку серця зустрічається у 0.1% від інших вроджених вад розвитку серця.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися