У Дністровському лимані виявили масштабний незаконний вилов риби: збитки склали понад 350 тисяч гривен

На порушників складено протоколи про адміністративне правопорушення

Під час спільного рейду державних інспекторів, працівників водної поліції та Державної прикордонної служби, сьогодні було викрито незаконний вилов риби на Дністровському лимані в Одеській області. Про це повідомили в Державній екологічній інспекції Південно-Західного округу. 

Поблизу села Калаглія затримали рибалок, які займалися незаконним виловом риби, зокрема сазана, ляща, карася та амура, загальною вагою 206,6 кілограмів. Внаслідок таких дій збитки, нанесені водним біоресурсам, оцінено в понад 389 тисяч гривень.

На порушників було складено протоколи за частиною 4 статті 85 КУпАП, яка передбачає відповідальність за незаконний вилов риби. Матеріали справи будуть направлені до суду для подальшого розгляду та прийняття рішення.

Нагадаємо, що екоінспекція спільно з працівниками водної поліції та 18-го загону морської охорони Державної прикордонної служби взялися за охорону водних біоресурсів. Заходи, проведені 28 лютого, призвели до затримання рибалок, які без дозволу здійснювали лов риби у Жебріянівському пасмі Чорного моря біля села Приморського Ізмаїльського району Одеської області. Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу.

Нагадаємо, під час спільного патрулювання Озера Ялпуг правоохоронці, включаючи водяних поліцейських, рибоохоронний патруль та прикордонників, виявили двох жителів Ренійської громади, які здійснювали незаконний вилов риби електровудкою. У результаті операції було вилучено човен, саморобний пристрій для лову риби та понад 100 одиниць живої риби різних видів. Серед улову були щука, сазан, короп та судак.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися