Великий улов: на Одещині браконьєри виловили рибу на три мільйони

Незаконно рибалки зловили понад тисячу рибин

Екоінспекція спільно з працівниками водної поліції та 18-го загону морської охорони Державної прикордонної служби взялися за охорону водних біоресурсів. Заходи, проведені 28 лютого, призвели до затримання рибалок, які без дозволу здійснювали лов риби у Жебріянівському пасмі Чорного моря біля села Приморського Ізмаїльського району Одеської області. Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу.

Браконьєри, використовуючи сітки з моторного човна "Прогрес-4", зловили 1159 особин чорноморського оселедця, завдаючи збитків на суму 2,9 млн грн. На порушників складено протоколи про адміністративне правопорушення за частиною 4 статті 85 КУпАП. Готуються матеріали для передачі до судових органів.

Нагадаємо, під час спільного патрулювання Озера Ялпуг правоохоронці, включаючи водяних поліцейських, рибоохоронний патруль та прикордонників, виявили двох жителів Ренійської громади, які здійснювали незаконний вилов риби електровудкою. У результаті операції було вилучено човен, саморобний пристрій для лову риби та понад 100 одиниць живої риби різних видів. Серед улову були щука, сазан, короп та судак.

Зазначимо, з початку 2024 року інспектори рибоохоронного патруля на водоймах України зафіксували численні факти браконьєрства – лов риби сітками, ятерами, у заборонених місцях, з перевищенням добової норми тощо. Так, на Одещині від початку року вже викрито 100 порушень правил рибальства на понад 2,6 млн грн збитків

Крім того, на Одещині з 15 лютого розпочалася нерестова заборона на вилов щуки. Обмеження діятимуть до 31 березня. Зазначимо, що з 15 лютого до 31 березня, відповідно до Правил любительського рибальства, у всіх рибогосподарських водних об'єктах (їх частинах) встановлюється заборона на вилов щуки на період нересту.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися