На Одещині чоловіки рибалили електровудкою: як вона виглядає

Правоохоронці викрили браконьєрів на озері Ялпуг

Під час спільного патрулювання Озера Ялпуг правоохоронці, включаючи водяних поліцейських, рибоохоронний патруль та прикордонників, виявили двох жителів Ренійської громади, які здійснювали незаконний вилов риби електровудкою. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області.

У результаті операції було вилучено човен, саморобний пристрій для лову риби та понад 100 одиниць живої риби різних видів. Серед улову були щука, сазан, короп та судак.

За попередніми оцінками фахівців-екологів, дії рибалок завдали державі збитків на суму близько 370 тисяч гривень.

Правоохоронці кваліфікували їхні дії за статтею 249 Кримінального кодексу України та вже розпочали судово-екологічну експертизу, щоб визначити точний розмір завданих збитків. Якщо рибаків визнаються винними, їм загрожує штраф або обмеження волі.

Нагадаємо, з початку 2024 року інспектори рибоохоронного патруля на водоймах України зафіксували численні факти браконьєрства – лов риби сітками, ятерами, у заборонених місцях, з перевищенням добової норми тощо. Так, на Одещині від початку року вже викрито 100 порушень правил рибальства на понад 2,6 млн грн збитків

Кілька днів тому інспектори Одеського рибоохоронного патруля спільно із працівниками поліції та прикордонної служби викрили браконьєрів. Про це повідомили в пресслужбі відомства. Так, чоловік рибалив на каналі рисового господарства біля села Ліски Кілійської ОТГ. Правопорушник здійснював лов риби забороненими знаряддями лову - сітками.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися