В Одесі запустять "коронавірусний" колл-центр: коли і навіщо

Одесити зможуть отримати відповіді на найпоширеніші питання про COVID-19 і вакцинацію

Коронавірусна реальність знову нагадує про себе. Як повідомляють "Коментарі Одеса", посилаючись на ресурс "048.юа", із понеділка, 27 вересня, в Одесі повинні запустити єдиний "ковідний" колл-центр.

За словами в. о. директора департаменту охорони здоров'я Одеської міськради Левона Нікогосяна, подібна "гаряча" лінія допоможе жителям і гостям міста оперативно дізнаватися відповіді на всі "коронавірусні" питання. Подібне рішення прийняли через посилення карантину і постійне погіршення ситуації із захворюванням.

У колл-центрі вам роз'яснять будь-які питання, пов'язані з ковідом, розкажуть про лікарні, котрі зможуть прийняти пацієнтів, а також підкажуть, де вдасться вакцинуватися і яким препаратом. Роботу гарячої лінії за номером 15-50 обіцяють зробити цілодобовою.

До слова, про вакцинацію. Левон Нікогосян також зауважив, що щеплення від коронавірусу значно зменшує можливість захворіти або хоча б перенести ковід у дуже важкій формі. Це підтверджує статистика госпіталізованих пацієнтів в одеських лікарнях.

Як пояснив чиновник, із нових 53 ковідних пацієнтів лише троє отримали необхідну вакцину. Все решта — або відмовилися, або ще не зважилися на щеплення.

За словами Нікогосяна, медики стурбовані щоденним збільшенням кількості хворих і закликають одеситів не відмовлятися від імунізації. До слова, до "ковідних" лікарень в Одесі поки відносяться МКБ №5, дитяча лікарня №3 і, власне, інфекційна.

Нагадаємо, раніше "Коментарі Одеса" повідомляли, як в "жовтій" карантинній зоні все ж будуть працювати різні освітні заклади. Кому вдасться обійтися без дистанційки, читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, що одеситів, ймовірно, зобов'яжуть користуватися спеціальними QR-кодами, які підтверджують вакцинацію, в кафе і ресторанах.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися