"Жовта" зона карантину: систему роботи шкіл та садочків в Одесі знову змінили

Дистанційному навчанню в деяких навчальних закладах все ж бути

Із 23 вересня в Україні вводяться обмеження "жовтої" карантинної зони. Як відомо, чиновники на цьому тижні не один раз намагалися визначитися, як при карантинних обмежень повинні працювати навчальні заклади. "Коментарі Одеса" вирішили розібратися в ситуації досконально.

За інформацією глави департаменту науки і освіти Одеської міськради Олени Буйневич, у четвер-п'ятницю, 23 і 24 вересня, всі школи та дитячі садки продовжать "очну" роботу. При цьому в місті залишається ще дев'ять шкіл та один ліцей, де вакциновано менше 80% персоналу. Однак люди здали ПЛР-тестування, що допоможе продовжити очне навчання на цьому тижні.

желтая зона, школы, Буйневич

Остаточно навчальний процес в одеських школах обіцяють налагодити вже з наступного понеділка, 26 вересня. До цього часу чиновники сподіваються, що більшість педагогів зуміють отримати хоча б по першому щепленню проти коронавірусу.

Втім, така вимога тепер уже не зовсім обов'язкова для всіх. За інформацією міністра освіти Сергія Шкарлета, деякі обмеження були зняті для частини освітніх закладів України.

Кількість вакцинованих працівників може не перевищувати 80%, якщо мова йде про дитячі садки, початкову школу (1-4 класи), а також спеціальні установи загальної середньої освіти. У таких дитсадках і школах навчальний процес дозволяється проводити і далі очно.

"Неодноразово наголошував на тому, що вихованці дитсадків, учні початкової школи та спеціальних закладів освіти потребують безпосереднього контакту з педагогічними працівниками. Тривала "дистанційка" для наймолодших може призвести до непоновлюваних втрат у навчанні", — підкреслив Сергій Шкарлет в особистому Telegram-каналі.

Всі ж інші навчальні установи, якщо кількість співробітників, вакцинованих проти ковіду, так і не збільшиться, будуть змушені перейти на дистанційне навчання. Це означає, що закриття шкіл, яке раніше просували, як альтернативний розвиток подій в "жовтій" зоні, скасовується.

Нагадаємо, раніше "Коментарі Одеса" розповідали, які загальні обмеження торкнуться регіону, який перейшов в "жовту" карантинну зону. Детальніше — в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися