Дистанційки не буде: що чекає "не вакциновані" школи Одеси

За попередніми підрахунками, роботу в Одеській області продовжать 198 шкіл

Уже в четвер, 23 вересня, в Одеській області (як і по всій Україні) будуть діяти обмеження "жовтої" карантинної зони. Зрозуміло, коронавірусна реальність впливає і на освітній процес — не всі школи зможуть продовжити навчання "очно".

Однак, як повідомляють "Коментарі Одеса", посилаючись на ресурс "Одеса Ньюз", ті установи, де не вакцинувалися 80% співробітників, не перейдуть на дистанційку. За словами директора департаменту освіти Одеської області Олександра Лончака, подібне питання навіть не розглядалося.

Замість цього чиновник зазначив, що 198 шкіл в Одесі і області зможуть продовжити вчити діточок. Всім іншим навчальним закладам (включаючи ВНЗ) "загрожує" закриття. Тобто ні викладачі, ні школярі і студенти не будуть брати участь в освітньому процесі.

Скоріш за все, такі обмеження будуть діяти до тих пір, поки школа або ВНЗ не досягнуть необхідної позначки у 80% вакцинованого персоналу.

Відзначимо, що список міських "дозволених" загальноосвітніх шкіл постійно змінюється. Однак з попередніми переліком закладів, які продовжать свою "очну" роботу навіть в "жовтій" карантинній зоні, ви можете в нашому матеріалі.

Також "Коментарі Одеса" повідомляли, що згідно з коронавірусною статистикою Одеса вийшла з п'ятірки регіонів-лідерів за кількістю нових хворих. Однак їх цифра все одно значно вища, ніж у більшості інших областей. Детальніше — в нашій публікації.

Ще на сайті ви зможете ознайомитися з правилами "жовтої" зони, чиї обмеження почнуть діяти в Одесі і області вже 23 вересня.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися