РФ посилює оборону флоту після українських атак: ISW про нову стратегію Москви

Голова міноборони РФ відвідав командний пункт Чорноморського флоту

Російське Міністерство оборони розгортає стратегічні заходи для захисту Чорноморського флоту від можливих ударів з боку України. Про це повідомляється у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

За даними аналітиків, Міноборони РФ, можливо, вже змінило командувача Чорноморського флоту з метою посилення обороноздатності. Це може стати імпульсом для голови відомства, Сергія Шойгу, підкреслити свою роль у підвищенні ефективності оборони флоту, або ж знайти недолік в роботі інших командувачів.

Після численних атак з боку українських сил, Росія змушена була перенести частину своїх кораблів з Севастополя на менш обороноздатні бази в Новоросійську та інших регіонах.

Сергій Шойгу відвідав командний пункт Чорноморського флоту, де отримав звіти щодо ситуації з операціями українських сил та стану готовності флоту. Він висловив вимогу проводити щоденні тренування з відбиття ударів та розмістити додаткове озброєння на важливих об'єктах.

Додатково, Шойгу розглянув доповідь віцеадмірала Сергія Пінчука, який, за повідомленнями, може зайняти посаду командувача Чорноморського флоту.

Ситуація в Чорному морі 

В ніч з 4 на 5 березня спецпідрозділ Головного Управління Розвідки Міністерства Оборони України, відомий як "Group 13", виконав успішну операцію знищення патрульного корабля російського Чорноморського флоту під назвою "Сергій Котов". В ГУР показали момент влучання по кораблю. 

Українські військові з першого дня війни завдають ударів по російських кораблях. Звісно в пам’яті у людей залишається флагман “Москва”, який символічно пішов на дно. Втім, загалом вже було знищено 13 російських кораблів та "поранено" ще 22. Військові оприлюднили мапу, де саме росіяни зазнали влучань. 

Нагадаємо, 14 лютого Головне управління розвідки, взаємодіючи з усіма гілками Сил безпеки і оборони України, успішно знищило великий десантний корабель під назвою "Цезарь Куніков" Чорноморського флоту Росії. Місію здійснили військовослужбовці спецпідрозділу "Група 13" Головного управління розвідки Міністерства оборони України. 

Ситуація в Азово-Чорноморському регіоні залишається стабільною завдяки діям Сил оборони України. Окупанти вимушені тримати кораблі-ракетоносії на безпечній відстані від українських берегів, зокрема, поблизу Новоросійська та Туапсе.

Нагадаємо, українські пілоти здійснили успішну операцію щодо підбиття російського корабля "Аскольд", який знаходився на суднобудівному заводі в Керчі. Це судно не встигло взяти участь у жодних бойових діях і було спущене на воду всього два роки тому. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися