Будівля згорілого коледжу економіки в Одесі залишиться під арештом: в чому причина

За приміщенням коледжу залишається статус речового доказу

У Приморському районному суді Одеси вирішили не "турбувати" будівлю Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу. Як повідомляють "Коментарі Одеса", посилаючись на "Суспільне", приміщення, в якому майже два роки тому пожежа забрала життя 16 осіб, служителі Феміди залишили під арештом.

За словами судді Віктора Попревича, за зняття арешту виступив юрист навчального закладу Олег Сиволобцев. Нібито 2870 квадратних метрів площі будівлі належать Міністерству освіти і науки, а тому не можуть простоювати.

Однак прокурори попросили суд залишити за будівлею статус "заарештовано", адже вона, як і раніше, проходить у справі як речовий доказ. До того ж, у справі можуть провести додаткову експертизу для з'ясування причин загоряння.

"Вчора [23 вересня — ред.] я прийняв рішення не знімати арешт. На мій погляд, це передчасно", — зазначив суддя Попревич, виступаючи перед журналістами.

Це означає, що обгороджена будівля Одеського коледжу, яке височіє над городянами німим пам'ятником страшній трагедії, продовжить своє існування в нинішньому вигляді. Поки все вказує на те, що будь-яких реставраційних або ремонтних робіт в приміщенні не буде до тих пір, поки не закінчиться судовий розгляд.

Нагадаємо, раніше "Коментарі Одеса" повідомляли, що в Одесі представники Державної служби надзвичайних ситуацій подають в суд на кілька загальноосвітніх шкіл міста. Вимога — закриття навчальних закладів до виправлення помилок в пожежну безпеку. Які саме навчальні заклади хочуть тимчасово призупинити, дізнавайтеся в нашій публікації.

Також на порталі ми розповідали, що з моменту трагічної пожежі в літньому дитячому таборі "Вікторія" пройшло вже чотири роки.   Чому до сих пір не покарані винуватці, читайте в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися