Представники ООН в Одесі: куди буде спрямована гуманітарна допомога

Представники ООН відвідали місце влучання російського дрона в багатоповерхівку

Після трагедії, що сталася на проспекті Добровольського, мер Одеси Геннадій Труханов разом з представниками Управління з координації гуманітарних справ ООН здійснили виїзд на місце події для оцінки ситуації та визначення подальших кроків щодо надання допомоги. В той день, 2 березня, російський дрон забрав життя 2 людей, серед них було 5 дітей. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Мер міста звітував представникам ООН про проведені пошуково-рятувальні роботи та організацію допомоги постраждалим. Зараз міські служби готуються до демонтажу аварійно небезпечних частин будівлі, а також розпочали процес виплати компенсацій за програмою відновлення.

На жаль, в Одесі ми вже маємо досвід роботи на таких об'єктах. Всі дії  скоординовані. Працює єдина команда, яка складається з багатьох служб, добровольців, волонтерів. І міжнародні партнери є частиною цієї команди. Ми вдячні за вашу допомогу, - зазначив міський голова.

Своєю чергою, представниця УКГС ООН в Україні Кароліна Ліндхольм Біллінг наголосила на важливості координації міжнародних зусиль для забезпечення ефективної допомоги. 

Прийміть наші щирі співчуття та вдячність за те, що ви координуєте міжнародних партнерів та підказуєте, як ми можемо допомагати, - зазначила пані Ліндхольм Біллінг.


Обстріли Одеської області

Зранку 15 березня Одеській області оголосили повітряну тривогу. Через кілька хвилин після сповіщення в Одесі пролунала серія вибухів.  Росіяни вдарили по Одесі балістичною ракетою. Внаслідок атаки 21 особа загинула й понад 70 отримали поранення. В пресслужбі ДСНС Одеської області показали наслідки атаки

Зазначимо, російські війська вчинили черговий теракт проти цивільного населення в Одесі, залишивши за собою слід руйнівних наслідків. В результаті атаки один з під'їздів багатоповерхівки був повністю зруйнований. “Коментарі” зібрали всю інформацію про атаку по Одесі 2 березня.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися