Сховався в ящику для білизни: на Одещині виявили схему перетину кордону (ВІДЕО)

Водію-переправнику загрожує кримінальна відповідальність, а його пасажирам – адміністративна.

На прикордонній ділянці біля Молдови прикордонники виявили спробу незаконного перетину державного кордону. У кабіні великовантажного автомобіля знайшли двох чоловіків призовного віку. Про це повідомляє ДПСУ. 

Під час слідства встановлено, що чоловіки планували нелегальний переїзд за кордон, заховавшись у вантажівці. Для цього вони скористалися послугами 45-річного водія з Миколаївщини, якого вони знайшли через оголошення в месенджері.

Вартість такого "ексклюзивного" перевезення від одного "пасажира" становила від 2700 до 3400 доларів США, з авансовим платежем у 100 доларів. Остаточна оплата повинна була бути здійснена вже на території Молдови.

За даними прикордонників, зустріч клієнтів з перевізником відбулася в Одесі. Під час руху вантажівки до кордону, пасажири спочатку розташовувалися у кабіні, а пізніше займали свої "місця" у вантажному відсіку.

Діяти прикордонники почали на основі оперативної інформації щодо маршруту вантажівки. При перевірці автомобіля вони виявили обох незаконних пасажирів. 

Спочатку чоловіки розміщувалися в кабіні водія, а вже при виїзді з міста займали свої місця  відповідно до "придбаних квитків": один – на верхньому спальному місці, інший – в ящику для білизни. Під час огляду фури військовослужбовці одразу ж виявили усіх учасників "турне". Це стало кінцевою точкою їхньої подорожі, – йдеться в повідомленні. 

За скоєне водію-переправнику загрожує кримінальна відповідальність, а його пасажирам – адміністративна.


Схеми перетину кордону

Нагадаємо, одеські поліцейські затримали чоловіка, який організував незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Правопорушник забезпечував військовозобов’язаних чоловіків фіктивними документами, які давали їм право безперешкодно виїжджати з країни.

Також детективи Бюро розслідувань викрили організовану злочинну групу на Одещині, яка спільно з правоохоронцями організовувала незаконну переправу ухилянтів до Молдови. Представники ДБР надали підозру членам цієї банди, яка вигадала шахрайську схему на військовозобов'язаних, залучивши до неї двох правоохоронців та місцевого мешканця.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися