Скільки кораблів РФ загрожують Україні з Чорного моря: відповідь ВМС ЗСУ

Ситуація в акваторії Чорного моря змінюється досить динамічно

Ворог завів всі свої кораблі з акваторії Чорного моря до пунктів базування. Втім, слід пам’ятати, що ситуація може швидко змінитись. Аби вивести ракетоносії на бойове чергування достатньо всього кілька годин. Крім того, пуски ракет можливі й з бухт.  Скільки кораблі РФ на чергуванні в морях повідомляють Військово-морські сили ЗС України.

Скільки кораблів РФ на чергуванні в морях

  • В акваторії Чорного моря ворожі кораблі відсутні;

  • в Азовському морі ворожі кораблі відсутні;

  • в Середземному морі 1 ворожий корабель - носій крилатих ракет "калібр", загальний залп до 8 ракет.

Експорт РФ Чорним морем

Протягом минулої доби Росія продовжила порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 року (SOLAS). Окупанти вимикають систему автоматичної ідентифікації (AIS) на цивільних суднах. Так, за добу, в інтересах РФ прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили:

  • до Азовського моря – 2 судна, з них 0 рухалось з протоки Босфор;

  • до Чорного моря - 35 суден, з них 8 продовжили рух у напрямку протоки Босфор.

Ситуація в Чорному морі 

В ніч з 4 на 5 березня спецпідрозділ Головного Управління Розвідки Міністерства Оборони України, відомий як "Group 13", виконав успішну операцію знищення патрульного корабля російського Чорноморського флоту під назвою "Сергій Котов". В ГУР показали момент влучання по кораблю. 

Українські військові з першого дня війни завдають ударів по російських кораблях. Звісно в пам’яті у людей залишається флагман “Москва”, який символічно пішов на дно. Втім, загалом вже було знищено 13 російських кораблів та "поранено" ще 22. Військові оприлюднили мапу, де саме росіяни зазнали влучань. 

Нагадаємо, 14 лютого Головне управління розвідки, взаємодіючи з усіма гілками Сил безпеки і оборони України, успішно знищило великий десантний корабель під назвою "Цезарь Куніков" Чорноморського флоту Росії. Місію здійснили військовослужбовці спецпідрозділу "Група 13" Головного управління розвідки Міністерства оборони України. 

Ситуація в Азово-Чорноморському регіоні залишається стабільною завдяки діям Сил оборони України. Окупанти вимушені тримати кораблі-ракетоносії на безпечній відстані від українських берегів, зокрема, поблизу Новоросійська та Туапсе.

Нагадаємо, українські пілоти здійснили успішну операцію щодо підбиття російського корабля "Аскольд", який знаходився на суднобудівному заводі в Керчі. Це судно не встигло взяти участь у жодних бойових діях і було спущене на воду всього два роки тому. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися