В Одесі планують збільшити кількість платних парковок: де саме

Година паркування в Одесі коштує 20 гривень

В Одесі продовжується ініціатива з розширення паркувальних можливостей. Міський виконком розглянув проєкт рішення та рекомендував міськраді розширити кількість майданчиків для платного паркування на таких вулицях як Рішельєвська, Мала Арнаутська та провулок Чайковського.

Якщо депутати міської ради схвалять КП "Одестранспарксервіс" як оператора майданчиків для платного паркування на вказаних вулицях, це збільшить паркувальні можливості міста на 261 місце та забезпечить додаткові надходження до міського бюджету в розмірі понад 130 тисяч гривень щомісячно.

На цю мить КП "Одестранспарксервіс" вже використовується як оператор для 56 майданчиків для платного паркування.

У 2023 році ця ініціатива принесла до бюджету міста Одеса 3,4 мільйона гривень від оплати за паркування автотранспорту.

Раніше “Коментарі” писали, що за останні роки евакуація автомобілів в Одесі стала дуже поширеним явищем. Багато водіїв стикаються із ситуацією, коли їх автомобіль під час паркування вилучається евакуатором і перевозиться на штрафмайданчик. “Коментарі” розібралися у причинах, процедурі та вартості евакуації автівки через порушення правил паркування. 

Крім того, в Одесі планують значно розширити мережу платних парковок, щоб забезпечити більшу організованість та збільшити доходи міського бюджету. Тільки за 2023 рік місто заробило 50 мільйонів на паркмайданчиках. Про це повідомляє Одеська міська рада.  Протягом 2022-2023 років в центральній частині міста запроваджено систему платного паркування, замінюючи так звані "гостьові майданчики", що належали бізнесовим структурам, на майданчики, що обслуговуються КП "Одестранспарксервіс".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися