В Одесі планують змінити назви вулиці Говорова та проспекту Гагаріна: що запропонували

Запропоновані нові назви вулиць винесуть на громадські обговорення

На недавньому засіданні міської історико-топонімічної комісії, що відбулося 28 березня 2024 року, активно обговорювалася тема перейменування деяких вулиць та проспектів Одеси.

За ініціативою комісії проспект Гагаріна може отримати нову назву - проспект Незламних. Ідея полягає в тому, щоб відобразити стійкість та незламність українського народу. Ця назва буде символізувати дух і непохитність українців у різні історичні періоди.

Крім того, вулицю Маршала Говорова також планують перейменувати. Пропонується змінити назву на вулицю Добровольців. Ця ідея виникла з метою вшанування добровольців, які у 2014 та 2024 роках відстоювали незалежність України.

Варті зазначити, що всі ці пропозиції будуть внесені на публічне обговорення для отримання відгуків від громади.

Зазначимо, Верховна рада перейменувала близько 100 населених пунктів в Україні. Серед них й місто Южне, що на Одещині. Про це стало відомо з засідання Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. Перейменування міста Южне Відтак місто Южне в Одеській області тепер матиме назву Порт-Аненталь. Як повідомили в Південному міжрегіональному відділу Українського національного інституту пам’яті раніше місцеві депутати відмовилися самотужки змінити назву. 

Нагадаємо, на пленарному засіданні позачергової 45-ї сесії Тарутинської селищної ради, яке відбулося 16 січня 2024 року, депутати прийняли рішення щодо перейменування ряду населених пунктів. Загалом йдеться про два селища та два села Одеської області. Нові назви дивіться в матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися