УДП зафіксувало рекордний прибуток у 2023 році: про яку суму йдеться

Від початку повномасштабного вторгнення зберігається високий попит на річкові перевезення

Українське Дунайське пароплавство завершило 2023 рік з історично високим прибутком у розмірі 719 млн гривень. Підприємство сплатило до державного бюджету понад 140 млн гривень, виконавши свої фінансові зобов'язання перед державою на 100%. Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Виділені дивіденди склали практично 216 млн гривень, що також є рекордом за всю історію підприємства. Крім того, компанія повністю погасила свої борги.

Такий успіх було досягнуто завдяки впровадженню єдиної логістичної послуги – комбінації фрахту та перевалки в Україні та Констанці. Попит на річкові перевезення залишається стабільним завдяки конкурентним цінам та відсутності посередників. Також була впроваджена ефективна система закупівель та проведено ряд антикорупційних заходів.

Українське Дунайське Пароплавство стабільно демонструє зростання по всім показникам. Крім надходжень в бюджет, тут розширюють і власні потужності за рахунок модернізації старого флоту. Вдячний за роботу всій команді ПрАТ "Українське Дунайське Пароплавство", — зазначив Віцепрем’єр-міністр з відновлення України — Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Нагадаємо, у ПрАТ "УДП" вперше буде створена Наглядова рада (НР), відповідно до наказу, отриманого від Міністерства. Цей крок впроваджується в рамках системи корпоративного управління, яка активно розвивається не лише в УДП, але і на багатьох інших державних підприємствах.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися