Міністр культури України приїхав до Одеси: що обговорили

Геннадій Труханов обговорив з Ростиславом Карандєєвим питання культурної спадщини Одеси

Геннадій Труханов зустрівся з тимчасово виконуючим обов'язки Міністра культури та інформаційної політики України, Ростиславом Карандєєвим, який приїхав до Одеси з робочим візитом. Що вони обговорили – повідомили в міській раді. 

На зустрічі було обговорено питання збереження культурної спадщини міста, відновлення української реставраційної школи та внесок ЮНЕСКО в процес відновлення пошкоджених історичних пам'яток.

Сторони також розглянули процедурні аспекти, пов'язані з уточненням меж об'єкта всесвітньої спадщини "Історичний центр Одеси".

Наступними етапами в роботі стануть розробка науково-проєктної документації щодо режимів використання об'єкта всесвітньої спадщини та створення відповідної структури для його управління.

Ростислав Карандєєв підкреслив необхідність децентралізації повноважень в управлінні об'єктом. 

Підтримка культури та збереження спадщини - це важливе завдання, особливо зараз, коли ворог нищить все українське. Для мене також принципово сьогодні не втратити баланс і зберегти Одесу в Одесі – те, чим пишаються одесити та заради чого їдуть до нашого міста гості, – зазначив Геннадій Труханов.

Нагадаємо, заступник голови ОДА Сергій Кропива долучився до відеоконференції з представниками італійського уряду та бізнесу щодо реконструкції та відбудови історичних пам’ятників Одеси, зокрема Спасо-Преображенського Кафедрального Собору.  Як зазначили у відомстві, за оцінкою ЮНЕСКО, протягом останніх місяців, зазнали пошкоджень понад 100 культурних об’єктів. Серед найбільш ушкоджених будівель – Спасо-Преображенський собор, Будинок вчених і Літературний музей.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися