Звільнені українські кораблі йдуть вздовж Кримського півострова

У який порт на материковій Україні прибудуть кораблі досі невідомо

Повернені Росією українські кораблі йдуть вздовж Кримського півострова. Згідно з даними MarineTraffic, буксири "Гайдамака", "Титан", а також рятувальне судно "Сапфір", які супроводжують українські катери "Нікополь" та "Бердянськ", а також буксир "Яни Капу", зараз проходять біля міста Севастополь.

Під питанням залишається, у який насправді порт на материковій Україні прибудуть кораблі. На даний момент у буксира "Гайдамака", за даними MarineTraffic, стоїть пункт призначення - Одеса, а у "Титану" - Чорноморськ.

Тим часом ряд українських ЗМІ повідомляє, що кораблі зараз нібито прямують у порт Очакова у Миколаївській області.  Очікується, що вони повинні туди прибути 20 листопада близько 16:00.

Як раніше писав портал "Коментарі", в Україну повертаються військові кораблі, затримані Росією у Керченській протоці в минулому році. Інформація про те, що захоплені кораблі повернуть на підконтрольну Україні територію, з'явилася на початку жовтня 2019 року. Відповідну заяву зробив міністр закордонних справ україни Вадим Пристайко.

Експерти підрахували, що якщо кораблі прямують до Одеси, то вони прибудуть не раніше середи. Зазначимо, у прес-центрі ВМСУ порт прибуття не називають.


Джерело: https://odessa.comments.ua


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися